دِشُو
شنبه, ۴ آذر ۱۳۹۶، ۰۶:۰۱ ب.ظ
همه ساله از نیمه دوم آبان تا اوایل آذر ماه مردم سخت کوش روستای عالم کلا لفور اقدام به چیدن اَزْگِل وحشی(کِنِسْ) و خرمالوی وحشی (خِربِنیٖ) می نمایند.آنها با فراوری کنس، رُبِّ ازگل یا همان کنس ترشی(کِنِس اُو) تهیّه می کنند و از خرمالو(خِربِنیٖ) نیز شیرهٔ آن را استحصال می نمایند که به آن در زبان مازندرانی دِشُو می گویند.از کنس او می توان به عنوان چاشنی غذا استفاده نمود؛همچنین دشو نیز در تهیّهٔ شیرینی های محلّی مازندرانی همچون پَتیٖ نون و پِشْتِ زیٖکْ کاربرد دارد.
۹۶/۰۹/۰۴